четвъртък, 7 юли 2011 г.

Ренета Инджова се нае да громи Пръмова - Меглена Кунева

Ренета Инджова се нае да громи Кунева

Четвъртък, 07 Юли 2011

Политическите формации, стоящи зад Кунева, са дискредитирани, това е причината, поради която гражданска платформа да стои зад нея. Това стана ясно от думите на бившият премиер Ренета Инджова в "Гореща точка" на TV7.

"Първо една, после друга, после трета партия. Накрая се ползва гражданската платформа като прикритие", отбеляза Инджова. Според нея обаче, този път всичко това ще бъде разпознато и няма да бъде прието от хората.

"66 години в България не се случи нищо положително!", категоричен е експремиерът. Тя уточни, че брои годините от 1944 година насам. Според нея 1989 година е била преломна за България, но бързо събитията са били вкарани в коловоза на олигархията. Ренета Инджова постави и въпроса къде са парите и защо не се търси ефективност при използването им.
"Показахме на Европа, че сме страната с най-малко усилия за действителната демократизация на България", коментира още Инджова. Според нея всички критерии и изисквания, които светът ни е поставил за нормализирането на страната, ние сме се опитали да ги приложим по български и практически не сме ги приложили.
Относно предстоящите президентски избори, Ренета Инджова сподели, че очаква да чуе в една кампания каква България ще защитават, изграждат и преследват кандидат-президентите. "Не го правят, защото ги е страх, че водейки този разговор ще се харесат на едни, а не на други. И се движат по онази повърхност, която е най-отблъскваща за публиката, но която им гарантира, че може би това е печелившата карта", подчерта бившият премиер.
Източник: Actualno.com