събота, 4 юни 2011 г.

Щом ЕС може да изтърпи такъв като Барозу, защо България да не поеме такава като Пръмова - Меглена Кунева

Представиха Меги Снахата като първа пудра

Дата: 03-06-2011

„Голямата политика” в България окончателно се превърна в художествена самодейност. Нелепи рецитатори се опитаха да представят Меги Снахата като алтернатива на всичко и всички. Словесата се лееха с комунистически апломб от времето на Георги Джагаров. Жалка история. Само сянката на Пръмов липсваше. Иначе колкото Илия Павлов преуспя с реденето на „царския кабинет” в същото шоу, толкова и Меги Снахата ще стане президент.

Снахата се беше пипнала толкова дърварски, че няма накъде. Меги се беше облякла като партийна секретарка от времето на Т.Ж. Защо ли не са я взели тогава да стенографира заседанията на Политбюро? Няма лошо. Сега Барозу може да я компенсира. Когато се издъни на президентските избори, може да я вземе за редактор на стиховете от маоисткия му период. Явно такава е сметчицата – щом ЕС може да изтърпи такъв като Барозу, защо България да не поеме такава като Меги Снахата. Поне ще има приемственост – от комунист на маоист...

Ожалената тя. Щели били да пишат гадости за нея, милата. Силна била. Щяла всичко да понесе стоически. Никакви гадости не бива да се пишат за потомствената кариеристка и уреждачка. Долу ръцете от Меги Снахата! Нима тя не е една обикновена кукла на конци? Или ще се опита да внуши, че тя се разпореди в сряда да бъде изтикана на заден план една компрометирана фигура? Очевидно добре са разчели посланието. Но това няма да спаси Снахата. Пошлотията беше пълна – „Аз, аз, аз...” се лееше от екрана. Тези с какво са по-различни от громения от тях Бойко Борисов?! Апропо. „Старата чанта” може да се превърне в универсална реторична формула за кандидатките за слава.

В желанието си да стартира силно кампанията си Снахата се вписа в забележителна поредица – Георги Първанов-„Гоце” и Илия Павлов са нейни шоу-предходници. Рецитаторите можеха да поканят половината „олигарси” в предизборния щаб, а Зорка да я нагласят за председател.

www.bgsniper.com / афера